10 chyb při vaření
31. 10. 2016, Kategorie Rady a návody
3441 shlédnutí

10 chyb při vaření

https://www.buzzfeed.com/michelleno/baking-mistakes-youre-probably-making

1) Nabíráte těsto bez porcování

Nabíráte těsto bez porcování

Jestliže budete péci muffiny, sušenky nebo košíčky, usnadní vám hodně práce, když použijete na nabírání těsta porcovací kleště. Potom budete mít všechny kousky stejně velké, menší kousky se nebudou připalovat, a děti se nebudou hádat, že má jedno menší zákusek a druhé větší. Tato porcovačka se hodí také na nabírání zmrzliny a servírování příloh jako je rýže a kaše.

 

Dobrý tip je porcovačku před použitím postříkat pečícím olejem ve spreji. Potom se vám těsto nebude na kleště lepit. 

2) Necháváte máslo změknout v mikrovlnce

Nabíráte těsto bez porcováníNecháváte máslo změknout v mikrovlnce

Jestliže dáváte máslo do mikrovlnky úplně rozpustit, je to v pořádku. Když ho tam ale chcete dát jenom změknout, nekončí to dobře. Máslo je zvenku rozteklé a uvnitř studené. Lepším řešením je použít pro změknutí másla horkou sklenici. Teplu odolnou sklenici naplníme vařící vodou, vodu vylejeme, sklenici osušíme a přiklopíme na několik minut na kousek másla.

 

Máslo takto získá potřebnou konzistenci jak na přípravu krému nebo zpracování do těsta, tak i na natírání na pečivo. 

3) Plníte zdobící sáček v ruce

Plníte zdobící sáček v ruce

Místo toho, abyste se snažila naplnit nestabilní sáček v ruce, přehrňte jeho okraj přes okraj sklenice. Takto se vám podaří dát do sáčku mnohem více náplně a nic nepřijde nazmar. 

4) Používáte do zákusků rostlinný olej

Používáte do zákusků rostlinný olej

Jestliže není vaším cílem upéci lehké a nadýchané zákusky, použijte raději při pečení rozpuštěné máslo. Moučník bude bohatší a hutnější. Máslo je lepší před zamícháním do těsta rozehřát, aby se neutvořily hrudky.

5) Pečete sušenky z přebytečného těsta

Pečete sušenky z přebytečného těsta

Jestliže příště připravíte příliš mnoho těsta na sušenky, je lepší hotové sušenky zmrazit, než upéci. Zatímco upečené sušenky brzy ztvrdnou, mražené sušenky můžete snadno upéci během několika minut. Těsto vám vydrží v mrazáku až tři měsíce. 

6) Pečete vypouklé dortové pláty

Pečete vypouklé dortové pláty

Jestli chcete mít pěkné ploché dortové pláty, které se budou dobře zdobit, upevněte na pánev shora vlhkou utěrku. Ta částečně pohltí teplo a způsobí, že těsto uprostřed více nevykyne, a že pláty budou stejnoměrně propečené.

7) Při zdobení zákusků se omezujete na krémy z másla a rostlinného tuku

Při zdobení zákusků se omezujete na krémy z másla a rostlinného tuku

Na náplň do zákusků můžete výborně využít avokádo. Náplň bude stejně krémová a přitom méně tučná.

 

Recept na krém:

 

  • 1 středně velké oloupané a nakrájené avokádo
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 3 polévkové lžíce javorového sirupu.

 

Vše rozmixujte na hladký krém.

8) Skladujete v krabičce samotné sušenky

Skladujete v krabičce samotné sušenky

Nedopusťte, aby výsledek vaší práce ztvrdl jako kámen. Skladujte sušenky v krabičce s kouskem jablka nebo půlkou krajíce chleba. Tak v sobě udrží vlhkost a zůstanou dlouho vláčné.

9) Pracně dobýváte ztvrdlý hnědý cukr z nádoby

Pracně dobýváte ztvrdlý hnědý cukr z nádoby

Neztrácejte čas dolováním kousků cukru. Místo toho pokryjte nádobu vlhkým papírovým ubrouskem a dejte na 20 vteřin do mikrovlnky. Získáte sypký cukr. Nebojte se, že by se cukr teplem roztekl.

10) Vyhazujete připálené sušenky

Vyhazujete připálené sušenky

Místo toho, abyste vyhodila sušenky, které se pekly příliš dlouho, nebo abyste odkrajovala velké kousky, můžete obrousit připálené okraje sušenek na hranatém struhadle.

 

Přečtěte si jak zhubnout, odpustíte-li si těchto 500 zbytečných kalorií denně.

Cítíte se někdy osamělá?
Ano (58 %)
Ne (32 %)
Nevím (11 %)

Oblíbené články

 Helper: rodinný kalendář i místo pro sdílení fotek s nejbližšími Helper: rodinný kalendář i místo pro sdílení fotek s nejbližšími

10 kosmetických tipů, které vám pomohou k dokonalosti na všech fotkách 10 kosmetických tipů, které vám pomohou k dokonalosti na všech fotkách

30 tipů pro ty, kteří vůbec netuší jak se starat o miminko 30 tipů pro ty, kteří vůbec netuší jak se starat o miminko

9 tipů jak úspěšně projít zkoušky 9 tipů jak úspěšně projít zkoušky

1 tip, který je lepší, než ranní káva 1 tip, který je lepší, než ranní káva

 Recept na mraženou horkou čokoládu Recept na mraženou horkou čokoládu

35 tipů jak flirtovat 35 tipů jak flirtovat

4 místa, kde je radost se učit 4 místa, kde je radost se učit

6 důvodů k návštěvě Lipna 6 důvodů k návštěvě Lipna

5 důvodů, proč mít pohotovostní antikoncepci vždy po ruce 5 důvodů, proč mít pohotovostní antikoncepci vždy po ruce

12 rad, jak cestovat s dětmi 12 rad, jak cestovat s dětmi

 Recept na domácí zmrzlinu z jediné ingredience! Recept na domácí zmrzlinu z jediné ingredience!

6 nápadů, co dělat, když je venku zima 6 nápadů, co dělat, když je venku zima

5 rad, jak v klidu zvládnout první návštěvu u gynekologa 5 rad, jak v klidu zvládnout první návštěvu u gynekologa

3 tipy jak si snadno vybrat nové kolo 3 tipy jak si snadno vybrat nové kolo

5 způsobů, jak ulevit svým vlasům 5 způsobů, jak ulevit svým vlasům

10 nejhorších mužských zlozvyků a jak si s nimi poradit 10 nejhorších mužských zlozvyků a jak si s nimi poradit

9 jednoduchých účesů pro pohodlné dívky 9 jednoduchých účesů pro pohodlné dívky

10 signálů, podle kterých poznáte, že se příliš stresujete 10 signálů, podle kterých poznáte, že se příliš stresujete

10 nejhorších rodičů 10 nejhorších rodičů

Komentáře

    Vložit nový komentář